Már első döntésünkkel – amellyel a piaci szektor egyik legigényesebb szegmensét , a bank- és pénzügyi szektort választottuk tevékenységünk fő irányának – meghatároztuk, hogy alapvető célunk a magas minőségű, szakszerű és megrendelő központú munkavégzés.

A REKON Zrt. fejlődése magával hozta azt az igényt, hogy tevékenységünket egységes alapelvek, és célok mentén, előre meghatározott és ellenőrzött folyamatok segítségével végezzük. Erre a legmegfelelőbbnek, a külső partnerek által is ismert Minőségi-, környezet-, és MEB politika kialakítása és működtetése bizonyult.

A Zrt. irányítóinak, valamennyi külső és belső munkatársának az a célja, hogy az ISO 9001 szabvány alapján kidolgozott minőségirányítási rendszer előírásainak szellemében dolgozva, a szakmai szabályok maximális betartása mellett, a megrendelői minőségi és határidő elvárásoknak is a lehető legjobban megfeleljen. Ennek érdekében a vállalatirányítási rendszerbe integrált ISO 14001 szabványnak megfelelő környezetirányítási rendszert és az MSZ 28001 szabványnak megfelelő munka- és egészségbiztonság-irányítási rendszert is felhasználjuk.

Munkánk minőségének állandó javításával, a megrendelők igényeinek kielégítésével, korrekt kapcsolatok kiépítésével biztosítjuk a Zrt. piaci jelenlétét, úgy, hogy tevékenységünk egyre kisebb környezetterheléssel járjon, és biztosítsuk munkatársaink növekvő biztonságát.

A Társaság szakmai minőségének egyik nagyon fontos alapja az elmúlt csaknem 25 év alatt szerzett speciális szakismeret és gyakorlat. Az üzleti környezet változásaira reagálva társaságunk bővítette kivitelezési színterét, intézmények és a versenyszféra számára az ún. fit-out befejező szakipari-, belső építészeti munkákkal, felújításokkal és generálkivitelezésekkel.

A környezet- és minőségirányítási-, valamint MEB – rendszer alkalmazása, folyamatos fejlesztése, évenkénti felülvizsgálata és a tanúsítás megújítása a Zrt. menedzsmentjének, valamennyi munkatársának feladata. Ennek végrehajtása növeli a Társaság szervezettségét, emeli a megvalósított projektek színvonalát, hozzájárul a Zrt. piaci elismerésének javításához, növeli a tevékenység gazdaságosságát, segíti a környezetvédelem, az egészségvédelem és biztonság ügyét.

A Zrt. működése során következetesen betartja és alvállalkozóival is betartatja a környezetvédelemre, munkabiztonságra vonatkozó valamennyi állami és iparági előírást.

A környezetkímélő és a munkabiztonságot központba állító működés folyamatos fejlesztése érdekében a Zrt. alapvető céljai a következők:

  • az alvállalkozók környezeti teljesítményének és munkabiztonságának folyamatos figyelése és működésük támogatása,
  • az erőforrások gazdaságos felhasználására való törekvés,
  • a hulladékokkal való környezettudatos foglalkozás,
  • a munkahelyi veszélyforrások és kockázatok folyamatos figyelése alapján azok csökkentése, illetve kiküszöbölése, balesetek, egészségkárosodások elkerülése.

Ezen alapvető célkitűzéseket a vezetőségi felülvizsgálat keretében konkretizáljuk.
A társaság a vele kapcsolatban lévő érdekelt felekkel (elsősorban a szállítókkal) ismerteti politikáját, annak esetleges változásait, az integrált rendszer működtetésével kapcsolatos elképzeléseit és mindent megtesz a céljainak teljesítéséhez szükséges együttműködés biztosítására.

Budapest, 2015.05.04.

Rajkai György
 vezérigazgató