Vállalatunk megalapításakor hoztunk egy elvi és egyben üzleti döntést: elhatároztuk, hogy a legigényesebb szegmensekben, a legmagasabb színvonalon szeretnénk teljesíteni. Az volt a cél, hogy speciális területeken, nagy kihívásokat jelentő projektekben vehessünk részt, melyek biztosítják a folyamatos szakmai fejlődésünket. Elhivatottságunk és szenvedélyünk az elmúlt két évtizedben sem változott.

A Rekon Zrt. megalapításával párhuzamosan – a 90-es években – kezdődött el a kétszintű magyar bankrendszer fiókhálózatainak telepítése. A létrejött szegmens teljesen új volt az akkor építőpiacon, a hagyományos értelemben vett kivitelező cégek közül pedig kevesek tudtak megfelelni a külföldi megrendelők által támasztott új és magas szintű elvárásoknak.

Az így keletkezett piaci űrt felismerve prioritásként kezeltük, hogy kulcsrakész megoldásokat kínáljunk a magyar pénzintézeti szektor máig meghatározó és legnagyobb szereplői számára. Alapozva a speciális elektronikai, mechanikai és védelmi rendszerekre komplett építészeti, belsőépítészeti, gépészeti, erős-, és gyengeáramú kivitelezői tevékenységgel nyertük el ügyfeleink bizalmát – beleértve a bútorozást és ergonómiai kialakítást is.

Munkánk minőségét az évek előrehaladtával több száz megépített bankfiók reprezentálta, mi pedig új perspektívákat keresve fővállalkozóként vettünk részt teljes lakóparkok, irodaházak tervezésében illetve kivitelezésében. Emellett büszkék vagyunk arra is, hogy a Rekon Zrt. a szakma elismerésének jeleként több teljes körű felújítási és rekonstrukciós munkát is elvégezhetett az évek során, fontos nemzeti műemlékek régi ragyogását visszaállítva a jövő generációi számára.

A fent leírt eredmények alapját munkatársaink tudatosan irányított képzése és szakmai fejlesztése adta. Ma – több mint két évtizeddel a megalapítás után – elmondhatjuk magunkról, hogy bármilyen építészeti, belsőépítészeti, vagy távközléssel illetve informatikai fejlesztéssel, kivitelezéssel kapcsolatos komplex feladatot maradéktalanul és hiánytalanul el tudunk látni.

Nekünk azonban ez sem elég: célunk mindig egy lépéssel előrébb járni versenytársainknál!
Ennek a filozófiának a jegyében határoztuk el, hogy létrehozzuk saját létesítményüzemeltető szoftverünket, magasabb szintre emelve munkánkat és teljesebb megoldást kínálva ügyfeleinknek.

Az Integra CAFM létrehozásában gyakorlati szakemberek, mérnökök és programozók közösen dolgoztak, hogy elkészítsenek egy olyan új struktúrára épülő, moduláris rendszert, mely hatékonyan és könnyen testre szabható az egyes vállalkozások egyéni igényeinek megfelelően. Újító elgondolásunk sikerét jól mutatja, hogy Magyarország egyik legnagyobb mobilszolgáltatója is a mi rendszerünkön keresztül végzi mindennapi üzemeltetési tevékenységét…

Ha azonban visszatekintünk a múltba – mindezek ellenére – legnagyobb sikerünknek azt tekintjük, hogy az őszinte és korrekt munkakapcsolatoknak köszönhetően több céget is partnereink között tudhatunk évtizedek óta. Ők pedig ma is minket tisztelnek meg bizalmukkal, ha bármilyen új munkába kezdenek, mert tudják: egyszerűen – építünk.

alairas_rajkai_gyorgy

 

 

Rajkai György
Vezérigazgató
Rekon Zrt.